Kantine & Selvbetjening

Inspirasjon Morf

Figgjo Morf er et noe uvanlig valg i en selvbetjeningsløsning. Men hvorfor ikke gjøre noe ekstra i kantinen? Tallerkenene har en forholdsvis smal fane som gjør at den er velegnet på brett. Den samme størrelsen finnes med to ulike ytre former – som stabler om hverandre. Dermed gir man brukerne variasjon fra dag til dag. Kruset i Figgjo Felt stabler godt og bidrar til å gi kuverten et vennlig og tydelig uttrykk.

Inspirasjon Verde

Figgjo Verde ble opprinnelig utviklet til kantinen i Regjeringskvartalet. Det karakteristiske kruset har blitt en moderne klassiker med et bruksområde langt utenfor kantinen. Den lille påleggsbrikken kan også brukes som en liten kaketallerken, og de faneløse tallerkenene Figgjo Verde gir store variasjonsmuligheter for brukeren.

Inspirasjon Ellipse

Den ovale formen gjør at Figgjo Ellipse er plasseffektiv på et brett eller i en liten kuvert. Den egner seg både til varm og kald mat, og gjerne til en liten hovedrett. Sammen med en bolle er den godt egnet til suppe og brød.

Inspirasjon 2155

Den rektangulære tallerkenen med mykt avrundede hjørner er svært godt egnet på et brett. Tallerkenen egner seg godt både til hovedretter og lunsjservering, og er et godt alternativ til en rund tallerken. Den firkantede skålen kan plasseres ved siden av eller på tallerkenen. Skålens fane gjør at den fungerer med både mye og lite innhold – og den er velegnet til både suppe og salat.

Inspirasjon GN

Figgjo GN er stramme produkter som er godt egnet til brettservering. De finnes i mange ulike størrelser – noe som gir gode kombinasjonsmuligheter for kantinebrukernes forskjellige behov. Figgjo Ting er flott i kombinasjon med Figgjo GN.

Inspirasjon Grad

En bredere fane og en klar overgang til spiseflaten gir tallerkenen et flott og elegant preg. Samtidig er den enkel og stram i formspråket, og kan derfor kombineres med de fleste produkter – som stablebollene og et av våre stablekrus. Sammen utgjør de en god løsning for en kantine eller en selvbetjeningsrestaurant.

Inspirasjon Relieff

Figgjo Relieff er en enkel og klassisk serie. Relieffet gir likevel produktene et karakteristisk preg. Det mykt avrundede kruset har en god hank. Sammen gir disse produktene en hamonisk og hygggelig kantineløsning.

Inspirasjon 35 I

Figgjo 35 har med sin gode funksjonalitet i kombinasjon med tidløst design blitt en klassiker. Den 24 cm store tallerkenen i Figgjo 35 gir sammen med en dyp tallerken en god brettløsning. Det stablende 15-kruset bidrar til et mer moderne uttrykk. Alle er funksjonelle kvalitetsprodukter som er plasseffektive både på brettet og på kjøkkenet.

Inspirasjon 35 II

Ofte trenger man ikke mer enn en god tallerken og det riktige kruset for å få en god kantineløsning. Figgjo 35 har en smal fane og en stor spiseflate – og er derfor plasseffektiv på brettet. Koppen har gode stableegenskaper og en hank som gir godt grep.

Inspirasjon 35 III

En god funksjonell løsning for en bevisst kantine. Tallerkenen har romslig spiseflate og et tidløst design. Stablebollen egner seg til en liten salat eller en buljong – og går formmessig godt sammen med Figgjo 35. Vårt mestselgende krus er en funksjonell klassiker som stabler godt og er godt å gripe.

  NOEN TIPS

 • Det er lurt å se produktene og brettet som skal brukes i sammenheng
 • Tallerkener som skal brukes på brett bør ikke være for store
 • Tallerkenen bør ha dybde eller en tydelig fane siden gjestene selv bærer dem
 • En mindre tallerken gir mindre matavfall fordi gjestene ikke blir fristet til å forsyne seg med mer enn de faktisk spiser
 • Det bør være plass til både flat og dyp tallerken på samme brett, i tillegg til glass, krus og bestikk
 • Kopper og krus bør ha riktig høyde hvis de skal inn på brett i transportvogner
 • Firkantede produkter er mer plasseffektive på firkantede brett
 • Småprodukter kan skape spennende variasjonsmuligheter
 • Dekor kan brukes til å differensiere ingredienser og pris
 • På runde bord egner trapesformede brett seg ofte bedre enn firkantede brett

REFERANSER

DNB, Oslo

I DNB sitt nye hovedkontor i Bjørvika i Oslo spiser rundt 3000 personer lunsj hver dag i en moderne personalrestaurant. Til dette har de valgt de allsidig Figgjo produktene 2155 og 2156.

Måltidets Hus, Stavanger

I Måltidets Hus satser Wilberg AS på lunsjpauser med variert og allsidig mat. Til dette har man valgt Figgjos porselen – både klassiske runde tallerkener men også bl.a. Figgjo Arena.

PriceWaterhouseCoopers, Oslo

PwC har til kantinen i hovedkontoret i Oslo valgt en kombinasjon av Figgjo Ellipse, Figgjo Grad og 1000-kruset.

Seabrokers, Stavanger

Seabrokers Group eier og utvikler innovative næringsbygg av høy kvalitet for næringslivet i Stavangerregionen. Og til mange av kantinene er det ofte Figgjos porselen som er i bruk.