Våre kataloger

Hovedkatalog

Nyhetskataloger

Temakataloger

Inspirasjon Fold

Tallerkenene Figgjo Fold utfordrer funksjonen gjennom ulike flater og vinkler. Form og oppdeling gir mange muligheter for presentasjon av hovedretter, forretter og småretter. Hovedrettstallerkenen er en karaktersterk tallerken som løfter maten og opplevelsen. Spiseflaten er romslig samtidig som fanen har en flott bredde. Den interessante sidetallerkenen er også velegnet til å legge bestikket på.

Inspirasjon Spinn

Figgjo Spinn er en tallerken som skiller seg fra andre tallerkener med sin spisse forhøyning i midten. Den er velegnet til supper og salater, og blir ekstra spennende for gjesten når man lar legger opp maten slik at spissen er et synlig element i presentasjonen.

Inspirasjon Flyt

Figgjo Flyt kan minne om både et bølgende ark og et flyvende teppe, og vil utvilsomt bidra til en spennende matopplevelse. Hovedrettstallerkenen har to fordypninger som enten kan brukes hver for seg – eller man kan bruke hele flaten til for eksempel sushi. Sidetallerkenen egner seg også godt til en liten forrett eller mellomrett.

Inspirasjon A4

Figgjo A4 har en god spiseflate innenfor en interessant ramme. Spiseflaten er tydelig definert, og bestikk eller små porselensprodukter kan gjerne settes på tallerkenen uten at dette føles unaturlig.

Inspirasjon Duell

Figgjo Duell er en stor tallerken med to spiseflater – hvor den ene gjerne kan brukes til å sette små porselensprodukter. Her er Arena Spiss tenkt til en liten tapasservering – en liten bolle som denne er velegnet til retter med fuktig garnityr man ønsker å skille fra de andre rettene.

Inspirasjon Plattform I

Figgjo Plattform egner seg til mange ulike retter, og er flott til asiatisk-inspirerte retter. En stor spiseflate med en forholdsvis smal ramme gir kokken stor frihet ved opplegging av mat. Det stramme og enkle formspråket kan gjerne mykes opp med mer organiske produkter, for eksempel Figgjo Hval.

Inspirasjon Plattform II

Den største Figgjo Plattform egner seg godt som tallerken – men også som serveringsflate. Ved å kombinere den med andre porselensprodukter, for eksempel små skåler og runde tallerkener, får man et fint sharing-konsept. Det enkle formspråket gjør at den er velegnet til å kombinere med de fleste andre produkter.

Inspirasjon Flat

Den store Figgjo Flat er en unik dekketallerken for en restaurant med ambisjoner. Her er den brukt sammen med to tallerkener fra Figgjo Front Dining. Den lille skålen med lokk gir en orientalsk følelse – en overraskende forrett som holdes hemmelig inntil videre.

Inspirasjon Front Dining

Figgjo Front Dining har et moderne og helhetlig formspråk som innbyr til kreativitet. Den perfekte balansen mellom eleganse og funksjon gjør dette til noen av våre beste produkter til fine dining. Clochen samler aroma og gir en ekstra dimensjon til gjestens opplevelse, også visuelt.

Inspirasjon Flak

Figgjo Flak vil med sin enkle annerledeshet gi gjesten en overraskende opplevelse. Dekketallerkenens fane skrår nedover mens hovedrettstallerkenen har en knekk i fanen. Dermed får man et spennende gap som peker mot gjesten. Dekketallerkenen kan også brukes til både forretter, hovedretter og desserter – så lenge de ikke er for fuktige.

Inspirasjon Felt

Tallerkenene i Figgjo Felt er bygget opp av flater i flere nivå og dermed får kokken variasjonsmuligheter. En større eller mindre spiseflate, en vanlig eller utradisjonell opplevelse – alt i samme tallerken. Tårnet Figgjo Pisa kan enten romme to ulike garnityrer til den enkelte gjest, eller deles mellom to personer.

Inspirasjon Kvadrat

Figgjo Kvadrat har fleksible bruksflater som kan brukes til både større og mindre retter. Den myke overgangen mellom spiseflate og kant gjør at tallerkenen er enkel og avdempet men samtidig elegant. Den minste tallerkenen er velegnet som både sidetallerken og til en liten forrett eller mellomrett.

Inspirasjon Grad I

Figgjo Grad er både elegant og stilfull samtidig som den er svært funksjonell. Den kan dermed brukes på alt fra trendsettende restauranter og bistroer til bankettservering. Denne Grad-tallerkenen har en liten spiseflate og en stor og elegant fane. Sidetallerkenen Figgjo Pisa har et enkelt og moderne uttrykk som understreker kuvertens stramme eleganse.

Inspirasjon Europa

Figgjo Europas brede og fullstendig flate fane fremhever maten. Tallerkenene kjennetegnes med et elegant formspråk som passer inn i både moderne og klassisk servering. Det moderne uttrykket kan understrekes ved å bruke en liten Figgjo Plattform som sidetallerken.

Inspirasjon Grad II

Denne halvdype tallerkenen er en favoritt innen Figgjo Grad. Spiseflaten er stor og med flat bunn, og gjør dette til en allsidig tallerken som er god til både pasta, salat, fisk og retter med mye saus. Samtidig er den velegnet til bruk av kniv og gaffel. Den brede fanen gir tallerkenen et elegant uttrykk og danner en flott ramme rundt enhver rett.

Inspirasjon Svai

Figgjo Svai egner seg godt som en annerledes suppe- og salattallerken. Forhøyningen i midten gir kokken mulighet til å løfte fram garnityren uten at den forsvinner i maten for øvrig. Resultatet blir en interessant opplevelse for gjesten. Den store flate tallerkenen under Figgjo Svai gir en praktisk mulighet for å legge bestikk og brød sammen med en suppe eller salat.

Inspirasjon Grad III

En klassisk restaurantkuvert! Figgjo Grad er tydelig, klar og stram og ivaretar også alle sider ved god bruksfunksjonalitet. Fanens vinkel gjør at hver del er enkel å håndtere, og den lille sidetallerkenen sørger for at kuverten totalt sett ikke krever for mye plass.

    NOEN TIPS

  • Porselenet kan bidra til å variere opplevelsen gjennom måltidet
  • Et flott dekket bord er en viktig del av interiøret – og det første gjesten ser
  • Velg mindre tallerkener når plassen er liten på bord eller kuvert
  • Formen på bordet påvirker også hvilke produkter som egner seg best
  • Med spesialdekor kan restauranten få sitt eget unike uttrykk
  • En stor tallerken fungerer godt som fat når gjestene deler retten
  • Innovative produkter kan løfte måltidsopplevelsen
  • Avlange eller ovale produkter kan også brukes på “høykant”

REFERANSER

A21 DINING, Helsinki

A21 serverer en tematisk meny som tar deg med på en gastronomisk reise, opplevelsen er nøye utformet ved kombinasjoner av mat og cocktails. A21 har et stort utvalg av Figgjo Frontprodukter.

Lysverket, Bergen

Lysverket presenterer noe av det beste Bergen kan tilby av mat, drikke og musikk. Her får du Vestlandets beste sjømat presentert på Figgjo Verde og utvalgte Figgjo Frontprodukter.

Ekebergrestauranten, Oslo

Med Figgjo Grad som basisserie og høy kvalitet i alle ledd er du garantert en flott opplevelse med utsikt over fjord og by.

Hall Toll, Stavanger

Hall Toll har valgt et utvalg av Figgjo produkter for å servere rusikk, ekte og ærlig mat basert på sesongens råvarer.

Klara, Stockholm

Klara All Day Eat & Meet vil gi deg muligheten til å til en liten matbit eller en Grand Sandwich i en uformell atmosfære. Til dette har de blant annet valgt fleksible Figgjoprodukter.

Spiseriet, Stavanger Konserthus

Restauranten Spiseriet i Stavanger Konserthus bruker Figgjo Felt og Figgjo Pisa, som ble utviklet sammen med dem, når de inviterer til en meny basert på sesongens beste råvarer.