Bedriftskunde? Kontakt oss / Fri frakt for nettkjøp over 500,-

Design

For Figgjo handler design om å skape opplevelser for sluttbrukerne. Men det handler også om å gi kokker og servitører funksjonelle og inspirerende verktøy – og om å utfordre et materiale som er fire tusen år gammelt.

Produktutvikling i Figgjo tar utgangspunkt i bransjeforståelse. Vi samarbeider med både institusjonskokker og kokkelandslag, og utvikler produkter med tanke på våre kunders krevende arbeidssituasjoner. Dette handler både om å oppfylle de mange praktiske krav som profesjonelle brukere har – og om å gi våre brukere muligheter for kreativ utfoldelse.

Figgjo er annerledes og nyskapende. Våre produkter og produktløsninger skal bidra til å skape nye bruksområder og nye trender med sine innovative former. Konstant fokus på design og produktutvikling differensierer Figgjo fra våre konkurrenter.

Vi er opptatt av å både utnytte og utfordre porselensmaterialet. Designerne på Figgjo jobber tett sammen med produksjonen for å forstå begrensningene som ligger der og for å tøye de. Resultatet er produkter som utfordrer etablerte sannheter og setter nye standarder innen vår bransje.

Figgjo er nordisk både i opprinnelse og i uttrykk. Våre produkter og dekorer omtales ofte som rene, moderne, upretensiøse – og utfordrende.

Samarbeidet mellom Figgjos designere og toneangivende eksterne designere har alltid vært viktig for bedriftens produktutvikling. Dette har ført til nyskapende produkter innen Figgjo Front og serier som Figgjo Spir, Figgjo Ting og Figgjo Verde.

Figgjo lanserer nyheter to ganger årlig.

Designpriser

Vår designkompetanse har i tillegg til å skaffe oss et ry som en nyskapende og noen ganger provoserende porselensleverandør, også brakt oss mye heder. Bare siden år 2000 har Figgjo mottatt hele ti Merket for God Design, samt den prestisjetunge Hedersprisen for God Design, som årlig deles ut til den ene bedriften som best ivaretar design på et strategisk overordnet nivå. Figgjo har også vært nominert til Hedersprisen for Figgjo Spir.

Som den første norske bedriften  ble Figgjo tildelt den tyske og internasjonalt anerkjente designprisen Red Dot Design Award i 2002 for Figgjo Form – og året etter for Figgjo Planet 40.

Hedersprisen for God Design
2000: Figgjo Form samt Figgjo Grafisk Profil
2003: Nominert for Figgjo Spir

Merket for God Design
2014: Figgjo Felt
2011: Figgjo Tipp
2007: Figgjo Svai
2006: Figgjo Plattform
2004: Figgjo Hval
2004: Figgjo Egg
2003: Figgjo Spir
2002: Figgjo Ting
2002: Figgjo Planet 40
2001: Figgjo Pyramide
2000: Figgjo Form
2000: Figgjo Grafisk profil
1996: Figgjo Verde
1969: Figgjo 25 (2000/3500)

Red Dot Design Award
2016: Figgjo Oslo
2003: Figgjo Planet 40
2002: Figgjo Form

DESIGNERE

Erik Lorange Lindberg Produktutviklingssjef
Erik har en BA i produktdesign i tillegg til Master i Industridesign fra Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo og Konstfack i Stockholm. Han har blant annet jobbet med emballasjedesign- og utvikling for Johan Verde Product design, produktutvikling for Medco AS, og porselensproduksjon hos Aurora Verksted SA.

Eli Oftedal Sømme Senior designer dekor
Eli har designet standarddekor og spesialdekor på Figgjo siden 1993,
og står bak blant annet Jubel, Mio, Anna, Flora og Platinum.
Hun er utdannet innen møbeldesign og rominnredning ved Bergens Kunsthåndverksskole,
og jobber aktivt som billedkunstner i tillegg til å være på Figgjo.

Mildrid Cecilie Helliesen Grafisk Designer
Mildrid designer dekorer og utformer markedsmateriell på Figgjo. Hun har erfaring innen merkevarebygging, salg og markedsføring fra blant annet Flos Norge, Kid Interiør, Marnburg Interiør og Martinsen AS. Mildrid har en BA i Visuell Kommunikasjon fra University of Newcastle i Australia og Grafisk Design fra Merkantilt Institutt i Stavanger.

Geir Bråstein Modellør
Geir modellerer nye produkter og gjør justeringer på eksisterende modeller.
Han har etter mange år opparbeidet seg god kompetanse på modellerarbeid i gips,
leire og andre materialer. Geir lager også produksjonsverktøy
for flere av produksjonsteknikkene som benyttes på Figgjo i dag.

EKSTERNE DESIGNERE

Lars Tornøe Ekstern designer
Lars har jobbet med møbel- og produktdesign siden 2006, da han gikk ut med Master fra Kunst og Designhøgskolen i Bergen. Han jobber med anerkjente produsenter som Muuto, Vestre og Fora Form. Produktene har blitt vist på en rekke internasjonale utstillinger og har vunnet flere designpriser.

Kristin Hærnes Ihlen Ekstern designer
Kristin skrev sin masteroppgave i samarbeid med Figgjo høsten 2013. Hun er nå industridesigner og partner i Physical Design AS og har en Master of Science and Technology i industriell design fra Trondheim (NTNU) og Argentina. Hun har designet og aktivt involvert kaffebrennere og baristaer i utviklingen av Figgjo Oslo.

Constance G. Kristiansen Ekstern designer
Constance har vært produktutviklingssjef på Figgjo i tidsrommet 2004-2014. Tidligere har hun jobbet som Design Manager i Rosenthal i Tyskland, og drevet eget keramikkverksted. Constance har en Master of Arts i Ceramic Design for Industrial Production. Hun har designet blant annet Figgjo Bonsai, Figgjo Duell, Figgjo Front Dining og Figgjo Felt.

Tonje Sandberg Ekstern designer
Tonje jobbet på Figgjo fra 2010 til 2014 som produktdesigner og prosjektleder. Hun har en Master of Science i industriell design fra Trondheim og Argentina, og har tidligere jobbet i Innovasjon Norge og i Melvær&Lien. Tonje har designet blant annet Figgjo Morf, Figgjo Flak, Figgjo Felt og Figgjo Pisa.

Olav Joa Ekstern designer
Olav har jobbet på Figgjo som designer og produktutviklingssjef siden 1983. Han gikk av med pensjon i 2011, men er fortsatt innom for å hjelpe oss. Olav sitter i styret til Figgjo og jobber som ekstern designer ved behov. Olav sine produkter representerer et bredt spekter i Figgjo sitt sortiment. Han har designet blant annet Figgjo Grad, Figgjo Europa, Figgjo Hval, Figgjo Svai, Figgjo Platform og Figgjo Plaza. Figgjo har fått Merket for God Design for 5 av Olav sine produkter – siste gang i 2011 for Figgjo Tipp.

Morten Engebretsen Ekstern designer
Morten jobbet i Figgjo fra 2010 til 2012 og er i dag tilknyttet bedriften som ekstern designer. Han har en Master i møbel- og romdesign fra Kunsthøgskolen i Bergen. For Figgjo har han blant annet laget Figgjo 24 og Figgjo Fold.

Ingegerd Råman Ekstern designer
Ingegerd Råman er utdannet ved Konstfack i Stockholm og videreutdannet seg innen keramikk ved det statlige akademiet for keramisk kunst i Faenza, Italia. Hun er internasjonalt anerkjent som en av Nordens ledende keramikk- og glassdesignere, og kan vise fram en imponerende rekke priser og utmerkelser. For Figgjo har hun designet Figgjo Ting som fikk Merket for God Design i 2002.

Jens Olav Hetland Ekstern designer
Jens Olav jobbet som designer i Figgjo fra 1998 til 2006, og jobber i dag som industridesigner i sitt eget firma – Slip AS. Jens Olav har blant annet laget Figgjo Flyt, Figgjo Planet 40, Figgjo Egg og Figgjo Form. Sistnevnte har Figgjo mottatt Hedersprisen for God Design og Red Dot Design Award for.

Johan Verde Ekstern designer
Samarbeidet mellom Figgjo og Johan Verde startet med Figgjo Verde, som ble utviklet til Regjeringskvartalet i 1995. Som freelance designer har Johan opparbeidet seg kunnskap og inspirasjon fra mange forskjellige materialer og produkter. Mye av hans formgiving har sammenheng med det dekkede bord, som for eksempel glass- og porselensprodukter, bestikk og møbler. For Figgjo har han designet Figgjo Spir Figgjo Verde som begge har mottatt Merket for God Design.

Frøystad + Klock Eksterne designere
Frøystad + Klock består av designerne Marte Frøystad og Runa Klock, og er et designstudio bygd på lidenskap for design, med røtter i den skandinaviske tradisjon. Frøystad + Klock utvikler produkter og konsepter innenfor en rekke ulike felt: møbeler, produkt og romdesign. En sterk interesse for mat og design førte Frøystad + Klock sammen med Figgjo, og resulterte i produktene Figgjo Sans som lanseres høsten 2013.