Bedriftskunde? Kontakt oss / Fri frakt for nettkjøp over 500,-

Figgjo Undring får prestisjetung designpris!

Figgjo er tildelt Red Dot Design Award for tallerkenen Figgjo Undring, designet av Lars Tornøe.

Tallerkenen med det iøynefallende hullet ble designet for å markere porselensfabrikkens 75-årsjubileum i høst. Formen kan minne om en kunstners malingspalett, og inviterer kokken til å skape sitt eget «kunstverk».

– Det er noe besnærende, nesten surrealistisk, ved Figgjo Undring. Hullet stiger sømløst opp av tallerkenen, og de myke overgangene gjentas i de tilhørende skålene, som vokser opp som en fortsettelse av hullkanten og danner et skulpturelt uttrykk. Sirkelformen, én stor og én liten, gir tallerkenen en nærmest ikonisk karakter. En begivenhet både for den som anretter maten, og for den som skal spise, sier produktutviklingssjef Erik Lorange Lindberg i Figgjo.

– Red Dot-utmerkelsen styrker Figgjos posisjon som en ledende trendsetter og vår evne til å bringe nye og utfordrende produkter ut i markedet, sier Anne Kristine Rugland, Administrerende direktør i Figgjo.

Produkt- og møbeldesigner Lars Tornøe fra Stavanger har vunnet mange designutmerkelser siden han gikk ut fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen i 2006. Han er blant annet kjent for knaggene The Dots for Muuto.

– Dette ikke bare mitt første produkt for Figgjo, men også første gang jeg jobber med porselen. Da betyr det ekstra mye å få denne anerkjennelsen, sier Tornøe.

Figgjo har flere ganger mottatt den høythengende Red Dot Design Award, som er blant de mest prestisjetunge designprisene internasjonalt. Juryen består av uavhengige og frittstående designere, og i år ble det sendt inn design- og innovasjonsprodukter fra 54 land.

– Figgjo Undring kommer på topp i konkurranse med det ypperste bransjen har å by på, påpeker dr og professor Peter Zec, grunnlegger og president i Red Dot Award.

Se hele Figgjo Undring konseptet her

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Kontakt oss gjerne:

KUNDESERVICE
Anne Gro Laland
Tel: +47 94 00 10 53
E-post: anne.gro.laland@figgjo.no

Eller en av våre forhandlere i Norge og Norden
Forhandleroversikt