Bedriftskunde? Kontakt oss / Fri frakt for nettkjøp over 500,-

Produksjon

Figgjos produkter lages i vitroporselen, en porselenstype som er spesielt utviklet for profesjonell bruk. Porselensmassen er forsterket med aluminiumsoksid, og dette gjør produktene spesielt sterke og motstandsdyktige mot den harde bruken man har på et profesjonelt kjøkken.

I produksjonen blir produktene brent flere ganger på svært høy temperatur. Manuell kvalitetskontroll og utsortering etter hver brenning gir kundene førsteklasses produkter.

Figgjos porselen brennes første gang ved 1250 ºC. I denne brenningen krymper produktene 13 %, sintrer og får sin endelige form og styrke. Sintring vil si at partiklene smelter sammen og at produktene ikke lenger absorberer fuktighet. 1. gangs brenning er uten glasur og produktene kan derfor støttes under brenning. Dette gir oss mulighet til å produsere store eller mer spesielle former og få disse meget nøyaktige ved hjelp ulike typer støtteunderlag.

Deretter glaseres produktene og brennes ved 1100 ºC. I og med at all deformasjon skjer under første brenning, kan produktene helglaseres og brennes på små støtter (sees som små punkt) eller brennes på ”fot-ringen” uten at vi får noen form for deformasjon. Dette gir en klar hygienisk fordel for brukeren.

Produkter som brennes på ”fot-ringen” vil etter glasurbrenning gå gjennom en prosess der ”fot-ringen” blir slipt ved hjelp av diamant slipebånd og vann. Dette gjør vi for å redusere slitasjen som oppstår når produktene blir stablet for lagring, og at de ikke skal slite unødvendig på for eksempel bordplater.

Hvis produktene skal dekoreres, vil dekoren settes på ved hjelp av transferbilder, håndstriping eller direktetrykk. Deretter blir produktene brent for tredje gang. Denne brenningen er på samme temperatur som glasurbrenningen og fargene smelter ned i glasuroverflaten (i-glasur dekor).

Alle dekorfargene er selvsagt testet i forhold til miljø og slitasje.

Figgjos porselen blir testet for Bly, Kadmium og Barium utløsning i henhold til gjeldene lover og regler i EU og Norge (NS-EN 1388-1), og alle resultater ligger langt under kravene. Dette gjelder både glasur og farger.

Figgjo fokuserer kontinuerlig på å opprettholde sine produksjonsmessige krav om effektivitet og kostnader, samtidig som Figgjos produktutvikling utfordrer hvilke rammer disse kravene stiller.